Waarneming intensivist Sint-Maarten per 1 augustus 2020

Vacaturenummer: 
8752
Functieomschrijving: 

Via het Ministerie van VWS kun je nu tijdelijk gaan werken op Sint-Maarten op basis van detachering of zzp. Ga jij in deze tijd van COVID-19 zorg verlenen op de IC en indien nodig op de speciale IC-unit voor COVID-19 patiënten?

Jouw nieuwe baan
Voor versterking van de medische capaciteit van de acute zorg is extra medisch personeel nodig op Sint-Maarten. Voor de acuutheid zijn er recent Amerikaanse IC-teams (AMI) ingezet. Zij blijven tot medio augustus en aansluitend zal er een team vanuit Nederland worden ingezet waarvan jij onderdeel wordt. Je wordt ingezet op de reguliere IC en indien nodig op de mobiele IC-units voor COVID-19 patiënten.

Vanaf medio augustus 2020 is er ruimte voor waarnemend intensivisten. Er zijn mogelijkheden vanaf een periode van zes weken, uiteraard heeft een langere periode de voorkeur. Er is inmiddels een grote lading medische apparatuur, medicijnen en beschermingsmateriaal naar Sint-Maarten gevlogen. Hiermee zijn er extra IC-beademingsplekken gerealiseerd bij het ziekenhuis. De plekken zijn bedoeld voor patiënten van alle eilanden in het Caribische deel van het Koninkrijk.

Staatssecretaris Paul Blokhuis: “Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS): “Dit transport naar Sint-Maarten is een concrete stap in het verder opschalen van de medische zorg voor alle eilanden. Er is continu overleg met alle betrokkenen hier in Europees Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Samen werken we keihard om de verspreiding van corona zoveel mogelijk in te dammen en tegelijkertijd zo goed mogelijk voor corona patiënten te zorgen.”

Jij …
hebt een BIG-registratie als intensivist / anesthesioloog-intensivist;
bent beschikbaar voor minimaal zes weken;
hebt een Nederlands of Amerikaans paspoort;
kunt je goed uitdrukken in het Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden
Voor jouw inzet krijg je uiteraard een mooi salaris conform de Nederlandse cao ziekenhuizen. Daarnaast krijg jij in ieder geval een retourticket, huisvesting en een auto op het eiland. Verder is er begeleiding vanaf jouw sollicitatie tot het einde van jouw verblijf door het Caribische team van BKV.

Het is een functie voor minimaal zes weken per medio augustus. Ook is het mogelijk om later in het jaar waar te nemen of voor een langere periode te gaan. Het ziekenhuis kent een 40-urige werkweek.

Liever deze opdracht op zzp-basis uitvoeren? Dat is ook mogelijk.

Jouw nieuwe werkplek
Sint-Maarten (SXM) is een eiland in de Caribische zee. Het eiland is verdeeld in een noordelijk Frans deel (St. Martin) en een zuidelijk Nederlands deel. Het totale eiland heeft een oppervlakte van 87km2 en er wonen 75.000 inwoners op het eiland. Er is vrij verkeer tussen beide eilanddelen. De officiële taal is Nederlands echter wordt er op het Nederlandse deel van het eiland voornamelijk Engels gesproken. Er wordt betaald met de Antilliaanse gulden. Samen met Statia en Sint Eustatius behoort Sint Maarten tot de SSS-eilanden en de Bovenwindse Eilanden. Op het eiland wordt veel gedoken door de mooie koraalriffen en er is een prachtige natuur met grote diversiteit aan plantensoorten. Er komen jaarlijks veel toeristen naar het eiland. Het ziekenhuis op Sint Maarten heet St. Maarten Medical Center (SMMC).

Ben jij de zorgprofessional die wij zoeken?
Al ruim 15 jaar bemiddeld BKV zorgprofessionals, artsen en medisch specialisten naar de Nederlands Caribische eilanden. Door onze ervaring, jaarlijkse bezoeken aan de eilanden, onze collega Linda op Bonaire en onze emigratiecoach op Aruba weten wij precies wat er speelt. Ons Caribische team informeert, ondersteunt en voorziet jou van alle informatie over het wonen, werken en leven in het Caribisch gebied. En ook brengen wij jou graag in contact met professionals die eerder de uitdaging zijn aangegaan of die momenteel op het eiland wonen en werken.

Wil jij direct meer informatie? Neem telefonisch of via Whatsapp contact op met Loes Broekaart via 06-20 03 68 95 / +31 888 - 22 55 88. Of stuur een mailtje naar l.broekaart@bkvgroup.eu

Het is niet zomaar een stap en daarom bieden wij jou de ondersteuning en begeleiding die jij nodig hebt. Wil je via Facebook op de hoogte blijven? Like dan onze FB pagina over het werken op de Caribische eilanden. We plaatsen wekelijks items en vacatures voor jou. Delen en reageren mag! Nieuws, vacatures, ervaringsverhalen en andere leuke wetenswaardigheden over Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, St. Eustatius en Saba vind je hier.

Ingang vacature: 
woensdag 10 juni 2020
Aantal FTE: 
40.00
Aanstelling: 
Tijdelijk
Uiterlijk reageren op vacature: 
vrijdag 31 juli 2020
Inlichtingen bij: 
Loes Broekaart
Indienen sollicitatiebrief en cv via: 
l.broekaart@bkvgroup.eu
E-mail: 
l.broekaart@bkvgroup.eu
IC/Ziekenhuis: 
Caribbean
Functie: 
intensivist
Duur aanstelling: 
2 maanden
Telefoonnummer: 
0620036895