Vacature: Cardioloog-Intensivist (m/v)

Functieomschrijving: 

Binnen de afdelingen Intensive Care Volwassenen (ICV) en Cardiologie komt per 1 mei aanstaande ruimte voor een cardioloog-intensivist (100%, part-time bespreekbaar).

De afdeling Intensive Care Volwassenen (56 bedden) bestaat uit een algemene Intensive Care (38 bedden) en de Intensive Care-Hartbewaking (18 bedden) en wordt bemand door een team van 25 intensivisten.

Op de Intensive Care wordt in tertiaire cardiologische en cardiochirurgische intensive care zorg voorzien, inclusief een uitgebreid transplantatie en LVAD-programma. Mechanische ondersteuning middels ECMO, Impella en IABP maken deel uit van de dagelijkse klinische praktijk. Daarnaast worden er jaarlijks 150-200 patiënten behandeld na Out of Hospital Cardiac Arrest.

Binnen een team van IC-verpleegkundigen, intensivisten en arts-assistenten Intensive Care en Cardiologie zorgen we voor deze complexe patiënten populatie. Hierbij werken we nauw samen met onder andere interventiecardiologen, hartfalen/transplantatie cardiologen en thoraxchirurgen. De cardioloog-intensivisten zijn, als onderdeel van de vakgroep cardiologie, ook betrokken bij de beoordeling en supervisie van patiënten op de Spoed Eisende Hulp. Naast klinische taken vormen onderwijs, opleiding en onderzoek belangrijke taken binnen de afdelingen.

Wij zijn op zoek naar een antegraad geregistreerd cardioloog-intensivist die graag wil werken in een enthousiast team in een groot academisch ziekenhuis. Klinische taken liggen zowel op de Intensive Care – Hartbewaking als de algemene Intensive Care. Ervaring en affiniteit met onderzoek, blijkend uit een afgerond proefschrift is een pré evenals affiniteit met onderwijs. We verwachten van de nieuwe collega dan ook een actieve bijdrage aan lopend en nieuw te ontwikkelen onderzoek binnen de afdeling.

Voor meer informatie kunt u contact met opnemen met de cardioloog-intensivisten (Jeroen Bunge of Eric Dubois beiden bereikbaar via 010-7033938).

Sollicitaties kunnen uiterlijk 15 maart worden gericht aan prof.dr. F. Zijlstra, afdelingshoofd Cardiologie en prof.dr. D.A.M.P.J. Gommers, afdelingshoofd Intensive Care, via w.waardenburg@erasmusmc.nl

Ingang vacature: 
zondag 21 februari 2021
Aantal FTE: 
1.00
Uiterlijk reageren op vacature: 
maandag 15 maart 2021
Inlichtingen bij: 
Voor meer informatie kunt u contact met opnemen met de cardioloog-intensivisten (Jeroen Bunge of Eric Dubois beiden bereikbaar via 010-7033938)
Indienen sollicitatiebrief en cv via: 
Sollicitaties kunnen uiterlijk 15 maart worden gericht aan prof.dr. F. Zijlstra, afdelingshoofd Cardiologie en prof.dr. D.A.M.P.J. Gommers, afdelingshoofd Intensive Care, via w.waardenburg@erasmusmc.nl
E-mail: 
w.waardenburg@erasmusmc.nl
IC/Ziekenhuis: 
Erasmus MC
Functie: 
Cardioloog-intensivist
Telefoonnummer: 
010-7033938