Uitnodiging Platform Innovatie (FMS)

donderdag 12 november 2020

Uitnodiging Platform Innovatie (FMS)

1 december 2020
17.00 - 18.00 uur
Online (Zoom)

Tijdens het Platform Innovatie van de Federatie Medisch Specialisten staan innovaties centraal die een boost hebben gekregen door COVID-19. Bijvoorbeeld videoconsulten en andere vormen van digitale communicatie, draadloze monitoring van patiënten en een landelijke Beeldbank Radiologie. Wat kunnen we hiervan leren? Laat u inspireren door vier pitches en meld u nu aan via onze website.  

 • Videoconsulten
  Videoconsulten worden nu in deze COVID-19 periode steeds belangrijker. Maar het implementeren en opschalen van deze videoconsulten, hoe doe je dat? 
  Esther Barsom, arts-onderzoeker Amsterdam UMC
  Marlies Schijven, hoogleraar chirurgie Amsterdam UMC 
   
 • Wireless patient monitoring 
  Het implementeren van draadloze monitoring van patiënten op een verpleegafdeling kost normaal gesproken al snel een jaar. Door de uitbraak van COVID-19 is dit systeem in het UMC Utrecht in slechts enkele dagen geïntroduceerd. 
  Martine Breteler, technisch geneeskundige UMCU
  Cor Kalkman, hoogleraar anesthesiologie UMCU 
   
 • Digitaal contact patiënten, ook na de coronacrisis heel gewoon 
  Dat digitaal communiceren met je patiënten helpt en ondersteunt bij het continueren van zorg, is de afgelopen tijd duidelijk geworden. Maar wat zijn de redenen om digitaal contact een vast onderdeel van je zorgtrajecten in het ziekenhuis te maken? 
  Erik Kapteijns, longarts Rode Kruis Ziekenhuis 
  Godfried Bogaerts, directeur Beter Dichtbij 
   
 • BeeldBank Radiologie
  Naar aanleiding van COVID-19 is de lang gekoesterde wens van een landelijke ‘BeeldBank Radiologie’ in een versnelling gekomen. Deze beeldbank heeft als eerste gebruikerscasus het verzamelen van diagnostische beelden en bijbehorende klinische informatie via het ‘Nederlands Covid InitiatieF (NCIF). 
  Hildo Lamb, hoogleraar Radiologie LUMC 

Het Platform Innovatie is gratis toegankelijk en wordt geleid door Jelle Ruurda en Iris Verberk, bestuursleden van de Federatie Medisch Specialisten.