NVIC Cursus Luchtwegmanagement

Luchtwegmanagement is één van de belangrijkste taken van de intensivist. Regelmatig zijn spoedintubaties noodzakelijk van ernstig zieke patiënten met acute respiratoire problemen. Bij de intensive care patiënt is vaak sprake van gecombineerde problematiek, is er minder tijd en zijn de omstandigheden al met al minder gunstig en fundamenteel anders dan op de operatiekamer. Dit vereist een brede aanpak met aandacht voor oxygenatie, circulatie en medicatie.

De NVIC cursus Luchtwegmanagement is praktijkgericht. Tijdens de cursus  worden verschillende luchtwegtechnieken geoefend, zoals de klassieke orotracheale intubatie, het gebruik van nieuwe hulpmiddelen, zoals de videolaryngoscoop en het intubatie larynxmasker. Daarnaast worden de percutane tracheotomie en spoedconiotomie geoefend. Nadat verschillende luchtwegstrategieën zijn besproken zullen ‘real life’ scenario’s op human patiënt simulators worden getraind. Hierbij zal vooral aandacht zijn voor een geïntegreerde benadering van de luchtweg om u voor te bereiden op de dagelijkse praktijk.

De inschrijvingskosten voor de Basiscursus Luchtwegmanagement op de IC zijn bepaald zijn op € 795. Hierbij zijn verblijfkosten, alsmede diner- en lunchkosten inbegrepen.