Intensivisten 0,6-1,0 FTE

Vacaturenummer: 
135
Functieomschrijving: 

Wie zijn wij

Ons team staat voor betrokkenheid en oprechte aandacht voor patiënten, naasten en collega’s. Wij hechten sterk aan een goede samenwerking tussen de verschillende disciplines en een integrale patiëntenzorg. Wij investeren in onze (toekomstige) collega’s o.a. door de opleidingsstage Intensive Care voor de Heelkunde en Interne Geneeskunde te verzorgen, PA’s, practitioners en verpleegkundigen op te leiden. Momenteel bestaat ons team uit 9 intensivisten (waarvan 2 CdC’s), vanuit de Interne geneeskunde, Longziekten en Anesthesiologie. De afdeling heeft 14 bedden, waarvan 13 operationeel en beschikt over CVVHD (in eigen beheer), diverse hemodynamische monitoringssystemen en echo(cardio)grafie.

Vanuit de kernwaarden van Alrijne “Oprechte aandacht voor elkaar”, “Toegankelijk voor iedereen”, “Verbindend voor de beste zorg” en “We organiseren met lef”, heeft Alrijne een ambitieuze toekomstvisie. Voor de Intensive Care betekent dit 

 • nieuwbouw van de IC in het hart van de acute as in het gebouw
 • toevoeging van een Medium Care afdeling en mogelijk een AOA aan de intensieve zorg
 • verdere samenwerking en integratie van de acute zorgketen van het Alrijne ziekenhuis en multidisciplinaire samenwerking met o.a. neurologen en cardiologen. 
 • uitbreiding van de samenwerking met SEH/EHH en CCU, waarbij ook de verpleegkundige teams meer over afdelingen heen zullen worden ingezet.
 • vormgeving van de acute zorg met LUMC en Alrijne samen voor de regio Hollands Midden. 

In deze ontwikkeling zitten vele uitdagingen voor onze vakgroep waarvoor we op zoek zijn naar nieuwe collega’s om samen met ons de toekomst vorm te geven.


Wat ga je doen

Als één van de intensivisten werk je per toerbeurt als coördinerend intensivist voor de IC en coördineer je de dagelijkse medische zorg, heb je een consultfunctie voor de verpleegafdelingen en SEH en participeer je in het Spoed Interventie Team en het Reanimatieteam. 

Samen met de collega-intensivisten geef je onderwijs aan verpleegkundigen, a(n)ios, coassistenten en collega-specialisten, leid je aios, coassistenten, PA’s, practitioners en verpleegkundigen op en neem je deel aan afdelings- en ziekenhuiswerkgroepen. 

Daarnaast bouw je samen met je collega’s aan de zorg, netwerken, uitdagingen en ontwikkelingen waar de Intensive Care en het Alrijne ziekenhuis de komende jaren voor staan.

Wij zoeken 2 collega’s, beiden met een aanstelling van 0,6 – 1,0 fte

Beiden zijn echte teamplayers. 

Een van de nieuwe collega’s is een netwerker, innovatief en flexibel, die als katalysator samen met de collega’s de toekomst van de vakgroep en afdeling gaat vormgeven. Hij/zij brengt in onze vakgroep relevante ervaringen mee voor de uitdagingen waar wij voor staan en is bv. betrokken geweest bij een recente nieuwbouw, het opzetten van een medium care unit of integratie van (regionale) acute zorg. 

De andere nieuwe collega brengt met enthousiasme een goede aanvulling op het profiel van onze vakgroep, qua interessegebied en competenties. 

Je bent (ook):

 • een BIG geregistreerd medisch specialist met een GIC erkenning in het aandachtsgebied Intensive Care en de afgelopen 2 jaar tenminste 0,4 fte werkzaam op een Intensive Care.
 • inzetbaar voor minimaal 0.6 FTE volgens een dienstrooster met dag- en avond-nacht diensten. Een contract van 0,4 FTE i.c.m. andere functies of uitoefenen van je moederspecialisme is bespreekbaar. Diensten worden naar rato van het aantal intensivisten verdeeld.
 • ervaren met acute zorg (low care en highcare), zowel IC, MC als SEH.
 • ervaren in (certificaten) in POC echo(cardio)grafie (FAST, PREP, etc.).
 • ervaren in het geven van onderwijs. 
 • voorzien van goede scores op CanMed competenties, met name Communicatie, Samenwerking en  Organisatie en Professionaliteit.
 • in het bezit van persoonlijke kenmerken die complementair zijn aan het team (een assessment is onderdeel van de procedure).

Bij voorkeur ben je:

 • de afgelopen 2 jaar tenminste 0,4 fte werkzaam op een Intensive Care als GIC erkend intensivist. 
 • afkomstig uit een ander moederspecialisme dan de interne geneeskunde (bij gelijke geschiktheid), gezien de samenstelling van de vakgroep. 
 • ervaren met projectmatig werken en heb je affiniteit of ervaring met management- en bestuursfuncties.
 • ervaren in wetenschappelijk onderzoek zoals te zien valt aan recente publicaties, promotie, etc.


Wat hebben wij jou als intensivist te bieden?

Bij Alrijne zorgen we goed voor patiënten, bewoners en medewerkers. Jouw toekomst staat bij ons centraal. We zijn verkozen tot Beste Werkgever 2019-2020 door eigen medewerkers. Je mag rekenen op een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden waaronder:

 • Salaris en toeslagen volgens CAO ziekenhuizen/AMS; 
 • Met onze speciale fiscale regeling kun je met veel voordeel mooie producten aanschaffen zoals een fiets, laptop, smartphone of Bol.com en Coolblue bonnen.     
 • Ruime ontwikkelingsmogelijkheden: we hebben een uitgebreide, gunstige opleidingsregeling. Trainingen kun je volgen wanneer je maar wilt via GoodHabitz.

Deel jij onze ambitie en wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Mascha Hoogeveen, intensivist en RVE-voorzitter, via 071 582 80 90. Je kunt reageren op deze vacature tot 25 januari 2021.

 

Ingang vacature: 
vrijdag 18 december 2020
Aanstelling: 
Vast
Uiterlijk reageren op vacature: 
maandag 25 januari 2021
Inlichtingen bij: 
Mascha Hoogeveen, intensivist en RVE-voorzitter, via 071 582 80 90
IC/Ziekenhuis: 
Alrijne Zorggroep, Leiderdorp
Functie: 
intensivist
Telefoonnummer: 
071 582 80 90