Chef de Clinique Intensivist

Functieomschrijving: 

Chef de clinique intensivist

Je wordt verrast in het mooie, nieuwe Zaans Medisch Centrum!
Een glijbaan voor kinderen én voor volwassenen in de lichte ontvangsthal, een vleugel bij de entree die iedereen kan bespelen, een Zorgboulevard met winkels, cafés en een restaurant. In het Zaans Medisch Centrum zorgen we ervoor dat iedereen zich welkom en thuis voelt. We zetten graag dat stapje extra – niet alleen voor onze patiënten en bezoekers, maar ook voor onze medewerkers.
Dat merk je bijvoorbeeld meteen aan de werksfeer. We bieden een prettige en open werkomgeving, waar iedereen informeel en professioneel met elkaar samenwerkt en waar de lijnen kort zijn. En heb je iets op je hart, dan is het prettig om te weten dat je collega’s altijd een luisterend oor bieden. In de dynamiek van deze tijd is het Zaans Medisch Centrum erin geslaagd een uitstekende positie te verwerven. Iedere dag lukt het ons weer alles nog een beetje beter voor elkaar te hebben. Wij zijn dan ook ambitieus. Klaar voor de toekomst. Klaar voor groei. Klaar voor jou.

In onze vers herijkte strategie staan de kernwaarden samen, ondernemend, menselijk en expert centraal. Wij werken samen voor een gezonde Zaanstreek. Samenwerking betekent voor ons ook echt samen: met een MT waarin de medische collega’s goed vertegenwoordigd zijn. En ruim 1300 medewerkers met wie we elke dag weer zeer gemotiveerd aan de slag gaan om de doelstellingen van het ziekenhuis te verwezenlijken.

De vakgroep/ afdeling
Op onze moderne en lichte afdeling hebben wij zes bedden operationeel waarbij de wens is terug uit te breiden naar acht tot negen bedden. Op onze goed geoutilleerde IC worden patiënten behandeld op eenpersoonskamers en hebben we naast hypermoderne beademingsmodi de beschikking over uitgebreide monitoring, PDMS, zes CVVHD machines en echografie.
Op de intensive care werken momenteel 7 intensivisten waaronder een chirurg-intensivist. De vakgroep intensive care, anesthesiologie en pijnbestrijding bestaat uit 16 anesthesiologen. (13 FTE, waarvan 7 met een IC aantekening en 6 pijnspecialisten). De vakgroep heeft opleidingsbevoegdheid voor de perifere opleiding tot anesthesioloog. Daarnaast wordt op de intensive care een erkende stage voor internisten en chirurgen in opleiding verzorgd. Door een voorwachtfunctie in de dienst zijn alle anesthesiologen nauw betrokken bij de intensive care. De intensive care is ingebed in een regionaal netwerk en werkt nauw samen met de collega’s van het AUMC locatie VUmc.
Naast het leveren van zorg voor de patiënten op de IC, speelt de intensivist een rol in de opvang van kritiek zieke patiënten op de SEH, in het spoedinterventie team en het reanimatieteam.
Voor ondersteuning van het huidige team zoeken we op korte termijn een intensivist. Naast de patiëntenzorg wordt van je verwacht dat je een actieve bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van de afdeling.

Word jij onze nieuwe collega?
Wij zoeken vooraleerst een bevlogen intensivist! Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, bent oplossingsgericht en werkt graag samen in een multidisciplinair team. Gezien de samenstelling van ons team strekt een moederspecialisme binnen de interne- of longgeneeskunde tot aanbeveling, echter ook anesthesioloog-intensivisten worden aangemoedigd te solliciteren. Voor hen is een eventuele deelfunctie op de OK bespreekbaar.

Een mooi aanbod
Je krijgt een aanstelling conform de AMS-regeling met toelagen. Als chef bestaat de mogelijkheid buitengewoon lid van de medische staf van het ziekenhuis en de vereniging medisch specialisten in dienstverband te worden.
Informatie

Voor meer informatie kun je je wenden tot Jans Bouw, anesthesioloog- intensivist en medisch manager OK en IC, telefoon 075-6507173 of Martijn Hoeksema, anesthesioloog- intensivist , telefoon 075-6507207.

Solliciteren
Solliciteren kan tot en met 17 juni 2020 via onze website https://www.zaansmedischcentrum.nl/werken-en-leren/vacatures/?id=2521561.
Volg de aanwijzingen en upload je motivatie en cv. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Ingang vacature: 
dinsdag 2 juni 2020
Uiterlijk reageren op vacature: 
dinsdag 2 juni 2020
IC/Ziekenhuis: 
Zaans Medisch Centrum
Functie: 
Chef de clinique