2 Intensivisten (1,6-2,0 fte)

Functieomschrijving: 

VACATURE TWEE INTENSIVISTEN
Franciscus Gasthuis & Vlietland is een krachtige ziekenhuisorganisatie met 2 ziekenhuislocaties, 4 poliklinieklocaties en een polikliniek in Het Oogziekenhuis. De organisatie is ontstaan uit het Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis. Wij staan klaar voor patiënten en families met ruim 4.500 medewerkers, ruim 300 artsen en 300 vrijwilligers.
Onze uitgangspositie is stevig verankerd in de samenleving. We hebben kwaliteit hoog in het vaandel. Bij ons werken gemotiveerde, betrokken collega’s waarbij patiëntgerichtheid, kwaliteit en innovatie belangrijke pijlers zijn.
Franciscus Gasthuis & Vlietland is lid van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleiding Ziekenhuizen (STZ). Om topklinische zorg nu en in de toekomst te leveren is er binnen ons ziekenhuis veel aandacht voor opleiding, bijscholing, (wetenschappelijk) onderzoek en vernieuwing.

De functie:
Het Franciscus Gasthuis & Vlietland zoekt per 01-04-2021 voor de vakgroep Intensive Care twee intensivisten (totaal 1.6-2.0 FTE)

De vakgroep:
De vakgroep Intensive Care Franciscus bestaat uit 9,95 Fte intensivisten, waarvan nu 2 Chefs de Clinique. Na een fusietraject wil de vakgroep uitbreiden met twee vaste collega’s. De Intensive Care beschikt over 2 locaties met momenteel 16 bedden, uit te breiden tot 22. Er wordt gewerkt volgens closed-format model waarbij de intensivisten hoofdbehandelaar zijn. Op locatie Gasthuis zijn 24/7 arts-assistenten werkzaam op de Intensive Care. De vakgroep staat voor het altijd leveren van de beste, zinvolle zorg aan de vitaal bedreigde patiënt. Dit doen wij samen met onze verpleegkundigen en betrokken collega’s van andere specialismen. Als spil in de acute as combineren wij de zorgverlening aan de kritisch zieke patiënt met het opleiden van onze (toekomstige) collega’s zoals ook nurse practitioners; maken we ons sterk voor het ontwikkelen van kennis en innovatie op IC gebied; en ambiëren we een zichtbare speler in de IC regio te zijn. De vakgroep heeft de wens zich verder te ontwikkelen op het gebied van moeilijke beademingen in al haar facetten. Wij maken daartoe (in samenwerking met het Erasmus MC) al gebruik van ECCO2R.

Wij vragen:
Twee collega intensivisten met aantoonbare super-specialistische kennis op het gebied van circulatie en/of respiratie; zoals specifieke expertise op het gebied van echografie, hemodynamische monitoring, transpulmonale drukmeting en NAVA. Wij zoeken teamspelers die door enthousiasme en doorzetten, zorgen voor uitwerking en implementatie van plannen, om onze afdeling naar een hoger niveau te brengen. Nadrukkelijk zoeken we daarbij naar collega’s die verbindend zijn, goed kunnen samenwerken met het verpleegkundig team en opleidingsvaardigheden hebben. Ervaring met CRM strekt hierbij tot aanbeveling. Een afgeronde promotie en een aantoonbare ambitie voor wetenschappelijk onderzoek, heeft de voorkeur.

Wij bieden:
Toetreding tot het Franciscus Gasthuis & Vlietland zal geschieden conform de selectieprocedure en toetredingsregels van het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Tevens wordt u lid van de Combi Coöperatie Medische Specialisten Franciscus U.A..
Een benoemingsadviescommissie van de medische staf is onderdeel van de selectieprocedure. Een selectieassessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Na aanstelling volgt in alle gevallen een ontwikkelassessment.

Meer informatie & solliciteren:
Meer informatie over deze vacature? Neem dan gerust contact op met Meriel Gan (vakgroep voorzitter) of Annika Smeulders (medisch manager), via telefoonnummer: 010-4616418.
Meer informatie over ons ziekenhuis vindt u op www.franciscus.nl
.
OF
Solliciteren naar deze vacature kan via https://www.franciscus.nl/werkenbijfranciscus/vacatures of stuur uw CV en motivatiebrief naar werving_selectie@franciscus.nl
Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet prijs gesteld.

Ingang vacature: 
donderdag 1 april 2021
Aantal FTE: 
2.00
Aanstelling: 
Vast
Uiterlijk reageren op vacature: 
donderdag 31 december 2020
Inlichtingen bij: 
Meriel Gan (vakgroep voorzitter) of Annika Smeulders (medisch manager), via telefoonnummer: 010-4616418.
Indienen sollicitatiebrief en cv via: 
Solliciteren naar deze vacature kan via https://www.franciscus.nl/werkenbijfranciscus/vacatures of stuur uw CV en motivatiebrief naar werving_selectie@franciscus.nl
IC/Ziekenhuis: 
Franciscus gasthuis & Vlietland
Functie: 
intensivist
Telefoonnummer: 
010-4616418